تنها چند دقيقه!




بسم الله الرحمن الرحيم


راستي شما صاحب چند دانگ نماز خودت هستي؟!


بعضي ها صاحب يک دانگ نمازشون هستند بعضي ها دو دانگ بعضي ها سه دانگ بعضي ها هم بيشتر و کم هستند نمازگزاراني که صاحب شش دانگ نماز شون باشند! 


به ميزان حضور و توجه و تمرکزذهنيي که در نماز داريم و ارتباطي که گرفتيم همانقدر صاحب نمازمون هستيم.


بعضي از نمازگزاران مي گويند ما همه آنچه که براي انجام يک وضو و نماز درست و صحيح است را رعايت مي کنيم.کلمات نماز را درست مي خوانيم.رکوع و سجود آن را درست انجام مي دهيم.آيا ما صاحب نمازمون نيستيم.؟!


اين نکته را توضيح دهم که منظور من از واژه"صاحب" يعني "رفيق"،"همراه" صميمي و هميشگي.


اشتباه نکنيم رعايت واجبات و مستحبات نماز مانند ساختن مهندسي و محکم خانه و رنگ آميزي و دکور و هارموني و هماهنگي وسايل زندگي است که همه آن ها لازم است. حال اگر شما خانه اي با همه امکانات سالم و لوکس و زبيا داشته باشيد ولي ميان اعضاي خانه همواره کشمکش و بگو مگو و ناسازگاري باشد و روابط اخلاقي و عاطفي و انساني وجود نداشته باشد با همه خوبي هاي که اين خانه محکم و زيبا وشيک و داراي وسايل رفاهي دارد تنها يک4 ديواري خواهد بود که براي محافظت ساکنين آن از آسيب هاي بيروني از قبيل سرما و گرما و سرقت خوب خواهد بود .


اما آيا کارکرد هاي يک منزل و مسکن خوب و آرامش بخش تنها آسيب زدايي بيروني است ؟


بخش مهم کارکرد يک مسکن همانطور که از نامش پيداست س و آرامش است و س و آرامش وقتي است که روابط عميق قلبي و روحي بين اعضاي آن برقرار باشد؛به يکديگر توجه کنند و از اين توجه و ارتباط با همه وجود مراقبت کنند.


نماز نيز اين گونه است که علاوه بر قالب و ساختمان سازي درست و صحيح و ظاهر نماز ، به تعبير اهل معرفت به باطن و ملکوت نماز ، يعني همان روح وقلب نماز توجه کنيم.


با تسامح (در مثل مناقشه نکنيم)اگر خواندن نماز بي روح و بي توجه را نماز رباتيک بناميم گزاف نگفته ايم که همه اجزاء نماز را به درستي انجام مي دهد اما نمي داند چه مي گويد و چه انجام مي دهد ! چه چيز مي خواهد! از چه کسي مي خواهد؟ اصلا مفهوم اين ايستادن و خم و راست شدن و صفر و يک هايي که به او داده اند براي چيست؟!


از ويژگي هاي نماز معراج بودن است نماز پرواز است! کدام خلباني را سراغ داريم که بدون دقت و توجه و تمرکز حواس موفق به مقصد و مقصود برسد!


نماز صراط و راه است،و نمازگزار بايد آن را طي کند تا به مقصد برسد! صراط بودن با غفلت و بي توجهي و بي دقتي نمي سازد.


غفلت از مسير و راه موجب انحراف و سقوط است.


براي دستيابي به "حضور قلب و تمرکز ذهن" به سخني از استاد فرزانه جناب علامه جوادي آملي اشاره مي کنيم.ايشان در کتاب مراحل اخلاق در قرآن از قول استادشان علامه طباطبايي نوشته اند: شخصي از ايشان نسخه اي براي حضور قلب خواسته بود؛فرموده بودند:«توجه توجه توجه مراقبه مراقبه مراقبه»


1-   توجه به آنچه در نماز مي گوييم و انجام مي دهيم


2-   مراقبت و حفظ حالت توجه


رب اجعلني مقيم الصلوه و من ذريتي


سيد 11-9-98 دوشنبه


 






مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

تو من و عاشق خودت كردي و رفتيm0 دانستنی ها 3sotweb Angie امام زمان آمدنی نیست، آوردنی است سلام بر عید آسیابهای صنعتی و خطوط میکرونیزه سایت مرجع دانلود پایان نامه - تحقیق - پروژه کارکده